Skip to main content

Voetbalvereniging Rjucht en Sljucht (RES), Bolsward

 Fonds
Identifier: NL-BwdADRKF-7-1

Dates

  • Creation: (1896) 1936 - 2015

Language of Materials

Dutch; Flemish

Biographical / Historical

Naam (namen)

Voetbalvereniging Rjucht en Sljucht (RES)

Geschiedenis

De amateurvoetbalverening RES werd op 1 juli 1936 opgericht. In de zomer van 2015 sloot de vereniging zich aan bij Sportclub Bolsward, de in 2013 ontstane fusieclub van de (protestants-christelijke) zaterdagvereniging Bolswardia en de (sociaal-democratische) zondagvereniging Combinatie Achilles Bolsward (CAB).

Bronnen

Wiebo Buikstra e.a., Rjucht en sljucht. 'Met je kleuren van Blauw en Wit'(2015)

Extent

4,750 m1

Custodial History

Bereik en inhoud

Het oudste stuk dateert uit 1896 (inv. nr. 6, een stuk waarvan van het verband met het archief niet is gebleken), de jongste stukken dateren uit 2015 (inv. nrs. 102, 4 en 10). De inventaris kent drie hoofdrubrieken: 1. Archief, 2. Documentatie. 3. Stukken waarvan het verband met het archief niet is gebleken. Het archief bestaat onder andere uit vergaderstukken, stukken betreffende de viering van jubilea, de financiƫle administratie, contactbladen, en stukken betreffende het organiseren van voetbalwedstrijden. In de rubriek Documentatie treft men onder andere de door A. van der Werf samengestelde plakboeken en albums over de vereniging aan.

Geschiedenis van het archief

Een deel van het archief is afkomstig van A. van der Werf, een voormalig bestuurlid. In 2020 werd het materiaal van Bolsward naar Kollum overgebracht om te worden geĆÆnventariseerd. In 2021 ging het terug naar Bolsward.

Ordening

Het archief is volgens de huisregels van het archiefbureau, in het archiefbeheersysteeem ArchivesSpace, bewerkt. De beschrijvingen worden onderscheiden door middel van rubrieken. Binnen de (sub)rubrieken is de ordening deels chronologisch deels systematisch.

Verwantwoording

Archiefbureau Ruerd de Vries, Ruerd de Vries en Emiel de Vries, Kollum, 2021.

Title
Voetbalvereniging RES te Bolsward
Language of description
Dutch; Flemish
Script of description
Latin

Repository Details

Part of the Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Friesland Repository

Contact:
Grote Dijlakker 12
Bolsward 8701 KV Nederland
0515 336804